Wat is Micro Needling?


De BABOR TECH Micro Needling is de nieuwste techniek op het gebied van huidverbetering. Behandeling met Micro Needling is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en verfraaien zonder de opperhuid te beschadigingen. De huid heeft weinig hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeurig. Hoe werkt Micro Needling? De BABOR TECH Micro Needling maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Er worden verticaal kleine kanaaltjes oppervlakkig in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

1. Versteviging van de huid en het verminderen van reliëf De bindweefselcellen (fibroblasten) krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zal je al na enkele behandelingen merken dat je huid steviger en gladder wordt. Reliëf dat ontstaan is door acnelittekens en rimpels zal geleidelijk minder worden.

2. Vernieuwing van de huidcellen en zuivering Daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe, jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun, waardoor verstoppingen (comedonen) minder kans krijgen. Behandeling met Microneedling heeft dus ook een zuiverend effect.

3. Egalisering van de teint Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden. Je huidteint wordt egaler en stralender.
     

Indicaties Micro Needling

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Acne littekens
  • Littekens van andere aard
  • Zonbeschadiging
  • Pigmentstoornis
  • Grove huidstructuur / vergrote poriën
  • Striae / striemen 

 

Behandelfrequentie Micro Needling

   
De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich “onder” het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij microdermabrasie en andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld vijf á zes behandelingen in kuurverband (elke 2-4 weken) nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met Micro Needling zal een boost zijn voor je huid. 

   
Hoe reageert mijn huid op de Micro Needling behandeling?

Voor de behandeling wordt een hyaluronzuur serum aangebracht op je huid, waarna de Micro Needling pen over je huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. Je kan gewoon je dagelijkse bezigheden hervatten; de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor je omgeving. Dat is ook een van de voordelen van Micro Needling: de behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag. Door de versnelde celdeling kan je huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met Micro Needling. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een SPF 30 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op het behandelde gebied.
 Een lichte make-up kan al op dag 2 worden aangebracht. Wel verplichten wij u om vanaf dag 1 de Dr. Babor Protecting Balm SPF 50 te gebruiken om je huid optimaal te beschermen voor de zon.

 

Waar moet men op letten na de Micro Needling behandeling?   


De huid heeft na de behandeling 2-3 dagen nodig om te herstellen. Je bereikt optimale behandelingsresultaten wanneer u gedurende deze tijd extra prikkels vermijd zoals: · Een verblijf in de zon of de zonnebank · Sterk transpireren (saunabezoek of sporten) · Bezoek aan het zwembad · Abrasieve of chemische peeling · Ontharen op de behandelde plaatsen · Zelfbruiners Behandelingsaanbevelingen Optimale resultaten met Micro Needling bereikt u bij een behandelingskuur van ca. 6 behandelingen met tussenpozen van 14 dagen. Natuurlijk zijn er ook afzonderlijke toepassingen, deeltoepassingen of gereduceerde kuren mogelijk. Tijdens de kuur is het naleven van een verzorgingsplan voor thuis een basisvoorwaarde. Alleen dan bereiken we een optimaal resultaat. Tijdens een intake wordt dit uitgebreid met u besproken. Maak nu een afspraak voor een intake.

Ik wil een afspraak maken