Collageen Light Therapie

 01-10-2015  

Kan iedereen gebruik maken van de Collageen Lichttherapie?

Collageen Lichttherapie is voor bijna iedereen geschikt en is een fantastische en zeer aangename methode om de gehele huid sterk in conditie te laten toenemen, zodat deze vitaler, stralender en jonger oogt. Toch is het van belang te weten dat bij het gebruik van bepaalde medicijnen, die de lichtgevoeligheid van de huid doen toenemen, voorzichtigheid geboden is. Licht is feitelijk energie welke door de huid wordt opgenomen. Bij de in onze apparatuur toegepaste lampen, met een hoge lichtoutput tussen de 550 en 700 Nanometer, kan dit licht tot wel 10mm diep in de huid doordringen. Net als in fotosynthese bij planten, die de energie van het licht omzetten in suikers en zuurstof welke groei mogelijk maken, werkt dat in onze huid op een soortgelijke wijze. Het licht activeert de Fibroblasten in onze huid die op hun beurt collageen en elastine produceren en versteviging mogelijk maken. Bij een verhoogde lichtgevoeligheid van de huid kan dit echter eenvoudig tot een vorm van overbelasting lijden, waarbij de huid bijvoorbeeld geïrriteerd kan raken. Bekende medicijnen die dit kunnen veroorzaken zijn penicilline en antibiotica. Minder bekend wellicht zijn medicijnen zoals Ventolin voor mensen met luchtwegproblemen maar ook bijvoorbeeld mensen die recentelijk Cortisonen injecties hebben gehad kunnen een tijdelijk verhoogde gevoeligheid voor licht hebben. Check derhalve altijd even de bijsluiter van uw medicijnen op mogelijke bijwerkingen en stel het gebruik van het toestel indien nodig even uit tot U Uw kuur heeft afgerond. Raadpleeg bij twijfel uw apotheek of arts. Voor een kleine groep is het gebruik van het toestel echter volledig uitgesloten. Het betreft hier mensen met Porphyria Cutanea Tarda (PCT), een huidaandoening waarbij de huid overgevoelig reageert op licht. Door de intensieve lichtbehandeling dienen tot slot diegene met epilepsie voorzichtig te zijn met het gebruik van deze therapie.Verder is deze therapie zonder voorbehoud voor iedereen geschikt en gelden er geen minimale of maximale leeftijdsgrenzen.

Wat mag ik verwachten van de behandelingen?

Door middel van de licht behandelingen (licht is energie) wordt de doorbloeding van de huid sterk gestimuleerd waardoor zuurstofrijk bloed wordt aangevoerd, afvalstoffen worden afgevoerd en de gehele huidfunctie als het ware weer tot leven wordt gewekt. Dit gehele proces maakt dat het huidbeeld sterk verbeterd en de cellen die verantwoordelijk zijn voor de collageen en elastine aanmaak (fibroblasten) worden aangezet tot productie van nieuw collageen en elastine.

Na hoeveel behandelingen ga ik iets merken?

Bij veel van onze klanten is er na 3 à 4 behandelingen al een verschil merkbaar. De huid wordt zachter en poriën verkleinen zich. Voor het volledige effect en met name voor versteviging zijn er echter minimaal 30 behandelingen nodig!

Waarom zijn er 30 behandelingen nodig voordat ik een verstevigend effect kan verwachten?

Het proces tot aanmaak van collageen in de huid duurt 45 tot 90 dagen en een strippenkaart van 30 behandelingen dient in een periode 12 tot 14 weken te worden doorlopen.

Als ik echt niet meer dan 10x wil is dit dan toch mogelijk en wat mag ik dan verwachten?

Bij een 10 strippenkaart wordt er wel degelijk wat bereikt. We spreken dan met name over een vitaliserende werking. De stofwisseling wordt geactiveerd, de huid ontgift en de structuur van de huid begint zich te verbeteren.

Wat doe ik na 30 behandelingen, moet ik het dan bijhouden en zo ja hoe vaak?

Na 30 behandelingen is er bij 94% van de klanten sprake van een duidelijke verbetering van de collageenstructuur in de huid en is de volledige huidfunctie geoptimaliseerd. Indien u de behandeling na 30x staakt zal uw huid weer langzaam terugvallen in de staat waarin hij zich bevond voor aanvang van de behandeling. Mensen met bepaalde specifieke huidproblemen zullen dit sneller merken. Aangeraden wordt daarom ook om de behandelingen met minimaal 1 keer per week te continueren zodat het effect zich nog verder uitbouwt en belangrijker nog, de huid in optimale conditie blijft.

Moet ik voor de behandeling mijn huid nog behandelen?

Het proces van huidverbetering middels collageen lichttherapie wordt versterkt indien u uw huid regelmatig scrubt en uw gezichtshuid zo nu en dan eens reinigt middels een goede peeling. (Vraag onze schoonheidsspecialiste). We raden overigens wel aan Uw huid goed te reinigen alvorens u op de collageenbank plaatsneemt!

Hoe voelt een behandeling aan, is dit pijnlijk of erg warm?

Een behandeling onder het Pure Beauty Collageen Plus apparaat is zeer aangenaam te noemen. Er is geen sprake van extreme warmte en de behandeling is totaal niet pijnlijk. Veel van onze klanten vallen snel in een soort korte slaap en merken duidelijk dat het toestel ze energie geeft. Mensen met winterdepressies en/of stemmingswisselingen hebben dan ook veel baat bij de behandelingen!

Het apparaat ziet eruit als een zonnebank, wordt je er ook bruin van?

Nee, het toestel werkt alleen met zichtbaar licht en van UV straling is geen sprake!

Ik ga over 3 weken op vakantie voor 2 weken, wat te doen?

Voor het meest optimale effect dient de kuur volledig en stipt te worden doorlopen. Indien u een korte vakantie heeft geboekt is dit niet heel vervelend maar om in de beginperiode direct 2 weken te moeten onderbreken is niet raadzaam. U kunt in dat geval beter direct na de vakantie starten.

Mag ik dezelfde dag dat ik onder een collageenapparaat ben geweest ook onder de zonnebank?

Nee! Het is zeker niet aan te raden om de huid op dezelfde dag bloot te stellen aan een intense warmtebron zoals een zonnebank, sauna en of een uitgebreide zonnesessie op bijvoorbeeld het strand. Het collageentoestel stimuleert zeer effectief de doorbloeding en het ondergaan van een intense warmtebron kan de huid op deze wijze overbelasten en is derhalve niet aan te raden.

Ik ben zwanger, mag ik nu wel onder de collageenbank?

Ik ben zwanger, mag ik nu wel onder de collageenbank? Liever niet/ NEE ! Hoewel een sessie onder de collageenbank, voor zover wij kunnen beoordelen, geen kwaad kan voor de ongeboren vrucht. De collageenbehandeling brengt de huid in optimale conditie en stimuleert de aanmaak van collageen en elastinevezels wat ondersteunend werkt tegen het ontstaan van bijvoorbeeld striae. Maar hoge temperaturen boven de 39 °C kun je, zeker vroeg in de zwangerschap, beter vermijden omdat deze schadelijk kunnen zijn. Ook later in de zwangerschap is het verstandig de temperatuur niet boven 39 °C te laten komen. Onze collageenbank kan tot een temperatuur 40 °C komen.

Ik heb acne, psoriasis, eczeem of andere huidproblemen. Mag ik hiermee op de collageenbank?

Van veel huidproblemen is door onze praktijkervaring inmiddels bekend dat de collageenbank heilzaam werkt. Het resultaat verschilt echter sterk van individu tot individu maar over het algemeen is er absoluut sprake van een verlichting van de klachten.

Ik ben onlangs geopereerd en de wond is nog niet volledig genezen, mag ik op de collageenbank?

Voor wondgenezing adviseren wij met name gebruik te maken van de collageenbank. Met name tussen de 10 en 20 behandelingen treedt duidelijk een sterk huid genezend effect op. Zo is er ook veel positief effect behaald met oudere huidverwondingen waarbij de genezing van nature niet volledig optrad maar door middel van de collageen lichttherapie uiteindelijk wel!

Zijn er leeftijdsgrenzen aan het gebruik van collageen lichttherapie?

In principe zijn deze grenzen er niet. Collageen is iets dat we van nature minder aanmaken vanaf ongeveer ons 27ste levensjaar. Behandelingen zijn derhalve vanaf die leeftijd zinvol als het gaat om het bevorderen en behouden van de stevigheid van de huid. Voor huidproblemen is het toepassen van de lichttherapie echter ook al zeer zinvol en wenselijk op jongere leeftij. De therapie kent ook geen bovengrens en er is ons bijvoorbeeld bekend dat ouderdomsvlekken verminderen door de behandeling. Belangrijker is echter om er nog maar eens op te wijzen dat de behandeling energie geeft en je mentale gesteldheid sterk bevordert. Een kuur in de wintermaanden is dus absoluut een aanrader!

Wilt u de lichttherapie zelf ervaren? Maak dan nu hier een afspraak

 

Met hertelijke groeten,

Gertie Smeets

Geen

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Nieuw bericht