Carnavalstips van Salon Tijdloos

 08-02-2018  

Nog even en het is weer zover. Het feest kan bijna beginnen. En dan hebben we het natuurlijk over Carnaval! Gezellig feestvieren met elkaar. De pakjes zijn al gereed en liggen klaar maar zonder schmink en make-up is het plaatje niet compleet.

Deze dagen buiten zijn erg gezellig, maar ook best vermoeiend. En niet alleen fysiek maar ook voor je huid: Schmink, veel make-up, weinig slaap, alcohol, weinig water en natuurlijk de temperatuur verschillen (constant naar binnen en buiten). Je huid weet niet wat ‘m overkomt.

 

Daarom wil ik jullie hier een paar Salon Tijdloos Carnavals tips geven!

  • Voordat je begint met schminken maak je je huid eerst goed schoon met een gezichtsreiniging (afhankelijk van het huidtype).
  • Breng een hydraterende crème of serum aan op de huid. En laat hem even intrekken voordat je met schminken begint. Als je dan eindelijk omgetoverd bent tot je carnavals alter ego kan het feest beginnen!

Na een heerlijke dag dansen en hossen is het tijd om je bed op te zoeken. Maar niet voordat je alles hebt schoongemaakt.

 

Waarom is het zo belangrijk om je huid juist dan te reinigen?

Je huid is vies. En niet alleen van de schmink en make-up, maar ook van het zweet, het vuil en de viezigheid, die de huid de hele dag heeft opgevangen tijdens het feesten. ‘s Nachts gaat je huid herstellen van de schade van overdag. Het is een flinke klap voor de huid als je hem niet of nauwelijks reinigt. Je huid kan niet alleen grauwer worden, je poriën kunnen verstopt raken en daardoor krijg je sneller kans op pukkels en puistjes.

 

Hoe ga je te werk?

  • Was eerst je handen goed voordat je met je handen in je gezicht gaat.
  • Reinig je huid goed met een gezichtsreiniger (afhankelijk van het huidtype).
  • Masseer de reiniging goed over de huid en spoel hem grondig af. Herhaal dit als er nog resten zijn blijven zitten.
  • Reinig je ogen met een speciale oogreiniging
  • Als je huid helemaal schoon is, breng je een gezichtslotion aan om de natuurlijke beschermlaag van de huid weer te herstellen.
  • Breng eerst een ampul aan en dan een volle nachtcrème aan op de huid.
  • Verwissel tijdens de carnavalsdagen eventueel je kussensloop een keer extra.
  • Drink minimaal één glas water voor het slapen gaan. Het is niet alleen goed voor je eventuele kater de volgende dag maar het houdt je vochtpeil van je huid in balans.

 

Aswoensdag moe en voldaan zit je op de bank, dan is het goed om je huid eens een flinke opknapbeurt te geven.

Je kunt dat doen door je huid eens lekker te scrubben. Met een fijne gezichtsscrub. Want de korrel van een lichaamsscrub is te grof voor de huid van het gezicht. Hiermee haal je de dode huidcellen van de huid af en zorg je er voor dat de werkstoffen van een masker of een crème beter de huid in kunnen trekken.

Om de balans van de huid nog eens extra te herstellen, breng je na het scrubben een lotion aan die je zuurgraad herstelt. Ook een masker is een opknapper voor je de huid. Laat het masker 10 tot 15 minuten inwerken en spoel het daarna weer af. Breng een extra voedende crème aan en je huid zal er al weer een stuk beter uitzien.

Vind je het prettig om het wat uitgebreider aan te pakken na deze dagen ? Dan kun je altijd een afspraak maken bij Salon Tijdloos om de huid weer even een flinke boost te geven.

Wij zorgen dan dat er niets meer te zien is van die dolle 3 dagen.

Sjun daaag en Sjpass en Plezeer mit Vasteloavend

En nog een belangrijke tip…. Glaasje op laat je rijden.

Groetjes

Gertie Smeets | Salon Tijdloos | Kerkrade

 

Geen